czwartek, 21 listopada 2013

Grzanki z oliwą i czosnkiem oraz mini sałatka caprese

Śniadanie dzisiaj wyborne. Na talerzu wylądowały pomidory i ser mozzarella, a do tego grzanki z oliwą i natarte czosnkiem. Pracy niewiele, a jaka przyjemność.

Składniki:
- 1/2 pomidora
- 1/2 sera mozzarella
- 5 listków świeżej bazylii
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki oleju z pestek słonecznika Zielony Nurt
- 1 bułka
- przyprawy (sól, pieprz czarny, biały)

Wykonanie:
Umytego pomidora kroimy w plastry, tak samo jak i mozzarellę, listki bazylii siekamy. Następnie przekładamy plastry pomidora i sera na zmianę, posypujemy posiekaną bazylią, doprawiamy oraz polewamy 2 łyżkami oleju ze słonecznika.
Bułkę kroimy, wkładamy do opiekacza  Po wyciągnięciu nacieramy kromki obranym ząbkiem czosnku i oliwą.





A na dzisiejszy dzień:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz