środa, 28 sierpnia 2013

Sposób na leczo

Warto o sobie przypomnieć raz na jakiś czas;P Dzisiaj chcę Wam zaproponować leczo, do którego użyłam wyłącznie warzyw wyrosłych na działce moich rodziców. Nawiasem mówiąc uwielbiam tę porę lata, kiedy z ogródka nie wychodzi się z pustymi rękoma, a gdy nie ma się pomysłu na obiad wystarczy spojrzeć w około....

Składniki:
- 1 średnia cukinia zielona
- 1 średnia cukinia żółta
- 2 papryki czerwone (ja miałam takie wielkości pięści)
- 1 papryka żółta
- 4 pętka kiełbasy
- 1 cebula czerwona
- 1/2 cebuli zwykłej
- przyprawy (sól, pieprz)
- kawałeczek papryczki chilli
- ile kto lubi pomidorów

Wykonanie:
Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę i kiełbasę. Następnie dodajemy  pokrojoną w kostkę cukinię i papryki. Patelnię przykrywamy pokrywką i czekamy aż warzywa się uduszą. Kiedy cukinią będzie już miękka wrzucamy pokrojone w łódeczki pomidory i znowu przykrywamy, aby puściły soki. Całość doprawiamy przyprawami.



1 komentarz: