poniedziałek, 25 marca 2013

Nic się nie zmarnuje- pasta jajeczna z avocado

Dzisiaj na śniadanie postanowiłam odpuścić owsiankę i przygotować kanapki z pozostałości po wczorajszej uczcie. Wykorzystałam pastę jajeczną z avocado, szpinak oraz warzywa. Oczywiście na moim talerzy znalazła się też mieszanka sałat, która kolejny raz nadał mu wiosenny charakter:)  Kolorowe, zdrowe i pyszne!


Pasta jajeczna z avocado:
Składniki:
- 3 jajka
- 1 avocado
- sól
- pieprz
- 2 łyżeczki musztardy
- 4 łyżki kukurydzy
- szczypiorek

Wykonanie:
Blenderujemy obrane avocado wraz ze szczypiorkiem, dodajemy sól i pieprz. Siekamy jajka i łączymy z owcem. Na tym kończył się przepis, który znalazłam, gdzieś w gąszczu sieci. jednak po zmieszaniu jedynie tych składników pasta nie miała żadnego smaku, dlatego postanowiłyśmy dodać musztardę i kukurydzę oraz odrobinę papryki chilli. Połączenie tych produktów dało idealny efekt!


Dzisiaj pasty starczyło mi jedynie na jedną kanapkę. To chyba może świadczyć o jej smaku ;) Reszta kanapek powstała ze standardowego wyposażenia każdej lodówki- pomidora, ogórka i papryki i sera.




1 komentarz: