Składniki:
- 2 jajka
- 1/2 pomidora
- 1/2 cebuli
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki wody
- 4 plastry szynki (lub innej wędliny, którą posiadamy w lodówce)
- 3 listki bazylii
Wykonanie:
Na patelni podsmażamy cebulę i wędlinę, pod koniec dorzucamy pomidora. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy pokrojoną bazylię, mleko i wodę i bardzo dokładnie ubijamy. Im lepiej wymieszamy składniki, tym omlet będzie bardziej puszysty. Jajka wlewamy na patelnię czekamy aż dno się zetnie. Przykrywamy patelnię i zostawiamy ok. 5min.
szkoda, ze bede musiala spedzic weekend nad angielskim i raportem;(
OdpowiedzUsuńłączę się w bólu :/ Razem raźniej:)
Usuńomlet na śniadanie, karkówka z grilla na kolację ;) i to jest to http://www.zgrilla.pl/grillowana-karkowka-z-pieczarkami/
OdpowiedzUsuń