sobota, 22 marca 2014

Lekkie śniadanie: twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Jednym z moich ulubionych wiosennych śniadań jest twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Oczywiście najlepiej smakują te warzywa przyniesione prosto z ogrodu, jedynak ja już nie mogę się doczekać, dlatego zanim jeszcze uformują się sobotnie kolejki w sklepach wyruszyłam do sklepy po potrzebne mi składniki:) 


Składnik:
- 300 g twarogu chudego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- pęczek rzodkiewek
- szczypiorek
- przyprawy (sól,pieprz)

Wykonanie:
Twarożek przesypujemy do miski dodajemy jogurt naturalny, startą na grubym oczku tarki rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Na koniec doprawiamy do smaku.
Do twarożku możemy przygotować talerz z pomidorem, ogórkiem oraz szynką:) 




2 komentarze: