Prześladowały mnie cały tydzień. Chodziły za mną krok w krok, więc czas najwyższy, żeby stawić im czoła. Dzisiaj na obiad będą pancakes, z przepisy, który znalazłam TUTAJ.
Na talerzu znalazły się oprócz tradycyjnego smaku, także czekoladowe i cynamonowe. Jako dodatek mam do wyboru serek waniliowy, konfiturę śliwkowo-gruszkową, Nutellę, jabłka zapiekane z cynamonem lub cukier puder. Jaką kombinację wybrać, sama nie wiem?
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 2 szklanki maślanki
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki sody
- 1/4 szklanki oliwy
- szczypta soli
Wykonanie:
Wszystkie składniki połączyć razem i dokładnie zmieszać używając miksera. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Pancakes piec na rozgrzanej, suchej patelni.
Na talerzu znalazły się oprócz tradycyjnego smaku, także czekoladowe i cynamonowe. Jako dodatek mam do wyboru serek waniliowy, konfiturę śliwkowo-gruszkową, Nutellę, jabłka zapiekane z cynamonem lub cukier puder. Jaką kombinację wybrać, sama nie wiem?
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 2 szklanki maślanki
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki sody
- 1/4 szklanki oliwy
- szczypta soli
Wykonanie:
Wszystkie składniki połączyć razem i dokładnie zmieszać używając miksera. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Pancakes piec na rozgrzanej, suchej patelni.
Zwykłe |
Czekoladowe |
Cynamonowe |
Pierwsza kombinacja: czekoladowy pancakes z serkiem waniliowym i konfiturą:)
Pancakes'y były super! Szczególnie te cynamonowe mmhhmm :)
OdpowiedzUsuń