Właśnie wychodzę do Angeliki na pogaduchy. Zgodnie z polską zasadą gościnności nie powinno przychodzić się z pustymi rękami, więc ja ze sobą zabieram kawowy deserek. Wykonanie go nie zajęło mi więcej niż 7 min. Wygląda pysznie mam nadzieję, że będzie smakował tak samo:)
Składniki:
- 250 ml śmietany kremówki 30%
- opakowanie biszkoptów
- pół szklanki kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżki dżemu malinowego
Wykonanie:
Biszkopty moczymy w kawie pojedynczo, aby nie rozmokły i układamy na dno miseczek, kolejno kładziemy warstwę ubitej śmietany kremówki. Znowu biszkopty i bita śmietana. Liczba warstw zależy od ilości posiadanego asortymentu. Na wierzch kładziemy łyżkę dżemu. Deser można udekorować również listkami świeżej mięty.
Składniki:
- 250 ml śmietany kremówki 30%
- opakowanie biszkoptów
- pół szklanki kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżki dżemu malinowego
Wykonanie:
Biszkopty moczymy w kawie pojedynczo, aby nie rozmokły i układamy na dno miseczek, kolejno kładziemy warstwę ubitej śmietany kremówki. Znowu biszkopty i bita śmietana. Liczba warstw zależy od ilości posiadanego asortymentu. Na wierzch kładziemy łyżkę dżemu. Deser można udekorować również listkami świeżej mięty.
na pewno pychota! :)
OdpowiedzUsuńbył przepyszny ;) i podziwiam CIę za to, że przebył tak długą drogę, w takich zimowych warunkach i nie dość że zachował smak, to jeszcze wygląd;D ;)
OdpowiedzUsuń